广东自考网首页
|
广东自考网┟

2020自考英语(二)00015考前密押试卷及答案五

来源:www.gdszikao.com  时间:2020-04-17   作者:广东自考网   浏览量:1

2020自考英语(二)00015考前密押试卷及答案五

Ⅰ. Vocabulary and Structure (10 points, 1 point each)

从下列各句四个选项中选出一个最佳答案,并在答题纸上将相应的字母涂黑。

1. Shirley _____a book about China last year but I don't know whether she has finished it.

A. has written B. Wrote C. had written D. was writing

2.– can you come on Monday or Tuesday?

– I’m afraid ______ day is possible.

A. either B. neither C. any D. some

3.Dr. Black comes from either Oxford or Cambridge. I can’t remember ______.

A. where B. there C. which D. what

4.The vehicle was traveling at speeds ________ 90 miles per hour.

A. in addition to B. in view of C. in excess of D. in search of

5.To enter his house is like ______ a small museum.

A. to enter B. entering C. entered D. enter

6.The local government cut down their costs ______ 30 percent.

A. at B. by C. for D. with

7.I’m reading his ______ novel.

A. best-selling B. best-sold C. best-sale D. best-sell

8.The farming methods have been ________ improved with the invention of the new machine.

A. efficiently B. proficiently

C. professionally D. intentionally

9.People are more likely to stay _______ 30 miles of _______ they were born.

A. in … where B. at … what

C. within … what D. within … where

10.After searching for half an hour, she realized that her glasses ______ on the table all the time.

A. were lain B. had been lain

C. have been lying D. had been lying

Ⅱ.Cloze Test(10 points,1 point each)

下列短文中有十个空白,每个空白有四个选项。根据上下文要求选出最佳答案,并在答题纸上将相应的字母涂黑。

People produce food in many ways. Agriculture,or farming,developed thousands of years ago. ___11___about 100 years ago, most farmers in the United States Produced only enough food for their own___12___Today,modern equipment and farming methods have greatly ___13___the American farmer's productivity.

In various parts of the world,people___14___many animals that supply meat and milk. Cattle, horses, goats, sheep, and pigs are important food animals. In the United States, the cow is the major source of milk products. Chickens___15___ people with both meat and eggs.

Fishing is an important source of food , ___16___in areas near the sea. Some countries, like Japan, consume much more fish than meat.

The wealthy areas of the world consume the most food , ___17___include the United States, Canada, and Europe. Many countries are able to import food if it cannot be produced at home. ___18___Great Britain imports about 75percent of its meat,and grows less than half the food its people require.

___19___people of the poor countries of the world usually eat only what they are able to produce themselves. In some parts of Asia, people live ___20___rice alone.

11. A.In B.Until C.From D.For

12. A.needs B.reasons C.efforts D.interests

13. A.protected B.supported C.increased D.reflected

14. A.grow B.raise C.train D.store

15. A.prepare B.treat C.serve D.provide

16. A.certainly B.actually C.occasionally D.especially

17. A.these B.where C.which D.they

18. A.In addition B.For example C.Above all D.After all

19. A.However B.Therefore C.Moreover D.Instead

20. A.with B.for C.on D.through

Ⅲ. Reading Comprehension(30 points,2 points each)

从下列每篇短文的问题后所给的四个选择项中选出一个最佳答案,并在答题纸上将相应的字母涂黑。

Passage One

Questions 21 to 25 are based on the following passage.

It was a quiet village in which there was a military camp. It was far from the towns and cities and there were some high mountains around. Of course it was a good place for training the new soldiers. But it was difficult for the young men to go outside. Mr. White, an officer of forty, was strict with them and he hardly let them leave the camp.

Once Mr. White was ill in bed. He couldn’t work and a young officer, Mr. Hunt, began to train the new soldiers instead of him. He knew the young men well and let nine soldiers go to the nearest town to have a holiday. But night fell and none came back to the camp. He was worried about it and stood at the gate. It was five to twelve when Mr. Hunt decided to go to the town and see what was happening with the young men. He started the car quickly and set off. At that moment the nine soldiers came back. It seemed they were all drunk. Of course they found the officer was angry.

“I’m sorry, sir,” said the first soldier. “I left the town on time. But something was wrong with my bus on my way here. I had to buy a horse and made it run fast. Bad luck! It died and I had to run back.”

And the other seven soldiers said they were late for the same reasons. It was the last soldier’s turn. He said, “I’m sorry, sir. I got on a bus on time, but…”

Having heard this, the officer became even angrier and stopped him at once. He called out, “If you say something was wrong with your bus, I’ll punish you at once!”

“No, no, sir,” said the young man. “My bus was all right, but the dead horses were in its way!”

21. The military camp was built in the village to _______.

A. stop the soldiers going to towns

B. stop the soldiers meeting their friends

C. train the new soldiers

D. make the young men live quietly

22. Mr. Hunt let the nine soldiers have a holiday because _______.

A. he was kind to them

B. they felt lonely

C. they had something important to do

D. they were the best of all

23. The young officer was worried because _______.

A. a traffic accident had happened

B. he was afraid something happened to the nine soldiers

C. the nine soldiers didn’t come back on time

D. the nine soldiers drank too much in the town

24. The nine soldiers returned to the camp late because _______.

A. something was wrong with their buses

B. their horses died on the return way

C. it took them much time to run back

D. they all had drunk much in the town

25. Which answer do you think right?

A. I’ll believe only the last soldier.

B. The officer believed the nine soldiers.

C. I’ll believe none of the nine soldiers.

D. The officer won’t punish his soldiers.

Passage Two

Questions 26 to 30 are based on the following passage

Business people often spend time and money improving their ability to use foreign languages in order to be able to communicate with other business people from around the world. Language, of course, is very important, but it is only half the problem.

When we are doing business with people of other cultures, there are always rules that we cannot notice easily. And this often results in making mistakes which will make our foreign friends unhappy.

In the West, business cards are given a quick look and put into the pocket. In Japan, they are highly regarded, looked at carefully and left on the table during a business meeting.

In Britain, most business meetings would include a joke. In many other countries, this would be very rare.

Small talk and relationship building are considered very important in some parts of the world; people talk about the weather, the wine and other small things before they begin to talk about business. In other places, people get down to business immediately.

26. In order to communicate with other people from around the world, ______.

A. it is enough for one to know a foreign language

B. it is not enough for one to know a foreign language

C. one must know only half the problem

D. one must spend much time and money

27. If you are doing business with people of other cultures, you should ______.

A. not go into that culture by mistake

B. let your foreign friends notice you easily

C. not notice your foreign friends’ unhappiness

D. pay attention to certain rules

28. Which of the following is not true?

A. Business people from Britain are always joking at business meetings.

B. Business cards are treated as an important thing in Japan.

C. In many countries, jokes are not common at business meetings.

D. People in different countries may do business in different ways.

29.“Small talk”in the text refers to ______.

A. the relationship between people

B. talk about very important things

C. the weather, the wine and social parties

D. talk about things not related to business itself

30. Which of the following may be the best topic for this text?

A. How Japanese People Do Business B. Language and Culture

C. Culture and Business D. How Western People Do Business

Passage There

Questions 31 to 35 are based on the following passage

Millions of stars are travelling about in space. A few form groups which journey together, but most of them travel alone. And they travel through a universe so large that one star seldom comes near to another. For the most part each star makes its journey in complete loneliness, like a ship on an empty ocean. The ship will be well over a million miles from its nearest neighbor. From this it is easy to understand why a star seldom finds another anywhere neat it. We believe, however, that some two thousand million years ago, another star wandering(漫游) through space, happened to come near our sun, Just as the sun and the moon raise tides(潮汐)on the earth, so this star must have raised tides on the surface of the sun .But they were very different from the small tides that are raised in our oceans; a large tidal wave must have travelled over the surface of the sun, at last forming a mountain so high that we cannot imagine it. As the cause of the disturbance(动荡) came nearer, so the mountain rose higher and higher. And before the star began to move away again, its tidal pull had become so powerful that this mountain was torn to pieces and threw off small parts of itself into space.

These small pieces have been going round the sun ever since. They are the planets(行星).

31. Millions of stars are _______________.

A. following a regular path in space

B. moving about without a fixed course

C. seldom wandering about in the universe

D. always travelling together

32. Some two thousand million years ago, the mountain on the sun was raised probably because __________.

A. a large tidal wave of a star travelled over the surface of the sun

B. another star happened to come near the sun

C. the sun and the moon raised the tides on the earth

D. the star moved away from the sun

33. The article suggests that _____________ .

A. our earth exists before the sun

B. how space formed

C. no one knows where the earth comes from

D. our earth used to be a high mountain on the sun

34. The expression "the cause of the disturbance" refers to _________.

A. the large tidal wave

B. the powerful tidal pull

C. the star coming near the sun

D. one of the sun's planets

35. In this article, the writer mainly wants to tell the readers __________.

A. that the universe is so large that we cannot imagine it

B. how the high mountains were formed on the sun

C. why the tides over the surface of the sun were so powerful

D. where the planets in the universe came from

Ⅳ.Word Spelling(10 points,1 point for two words)

将下列汉语单词译成英语。每个单词的词类、首字母及字母数目均已给出。请将完

整的单词写在答题纸上。

36. 流行的,受欢迎的 a. p _ _ _ _ _ _

37. 建立,创办 v. e _ _ _ _ _ _ _ _

38. 致死的,致命的 a. d _ _ _ _ _

39. 完全地,彻底地 ad. e _ _ _ _ _ _ _

40.仁慈,宽容 n. m _ _ _ _

41. 占用;使忙碌 v. o _ _ _ _ _

42. 尝试,试图 v. a _ _ _ _ _ _

43. 废除;取消 v. a _ _ _ _ _ _

44. 禁止 n. b _ _

45. 非法的;违规的 a. I _ _ _ _ _ _

46. 富裕的;丰富的a. w _ _ _ _ _ _

47. 赌博 v. g _ _ _ _ _

48.生动地;鲜明地 ad. V _ _ _ _ _ _

49.有成果的 a. f _ _ _ _ _ _ _

50.和谐;一致 n. h _ _ _ _ _ _

51.跳跃 v. l _ _ _

52. 使人心碎的 a. h _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

53.常春藤 n. i _ _

54. 人类 n. m _ _ _ _ _ _

55. 退缩;收缩 v. s _ _ _ _ _

V.Word Form(10 points,1 point each)

将括号中的各词变为适当的形式填入空白。答案写在答题纸上。

56.You really ought to have the doctor _______ (examine) that eye.

57. Weather _______ (permit), the picnic will be held as scheduled.

58. We have the __________ (please) to inform you that the above orders has now been dispatched today.

59. Twenty dollars ________ (seem) a reasonable price for that skirt.

60. We invited 50 people, but only a _______ (hand) of them came.

61. The little girl looks so ________ (confuse), I’m afraid she is uncertain of the solution to his difficult problem.

62. I regret _______ (hurt) your feelings at the party.

63. There ________ (happen) to be only one egg left in the refrigerator.

64. Barbara tends to get very ________ (patience) if you ask her more than two questions

65. There is no sense in _______ (leave) important decisions to inexperienced people.

Ⅵ. Translation from Chinese into English(15 points,3 points each)

将下列各句译成英语并将答案写在答题纸上。

66. 虽然计算机有很多优势,但它代替不了人。

67. 不管你走到哪里,你都会看到那座城市发生的巨大变化。

68. 我记得这一切,就像它是昨天发生的一样。

69. 晨读对学生极为有益。

70. 给我印象最深的是他的形象。

Ⅶ. Translation from English into Chinese (15 points)

将下列短文译成汉语并将答案写在答题纸上。

Knowing how valuable friendship is, we should be very careful in making friends. Real friends are those who have good character, superior ability and kindness of heart. Real friends can share all our sorrows and double all our joys. While making friends, we should take care to select those who have such fine qualities. Then we should treat our friends with courtesy, be careful not to

interfere unreasonably with them,and not to ridicule their proceedings. We should forgive their failures and do our best to help them. In short, when we have established friendship, we ought to cherish and treasure it by means of words and deeds. Only thus, can we develop real friendship and keep the sacred lamp of friendship burning all our life.

2020自考英语(二)00015考前密押试卷答案及评分参考

Ⅰ.Vocabulary and Structure(本大题共l0小题,每小题l分,共10分)

1.D 2. B 3. C 4.C 5. B

6.B 7.A 8. A 9. D 10.D

Ⅱ.Cloze Test(本大题共1 0小题,每小题l分,共1 0分)

11.B l2.A l3.C l4.B l5.C

16.D l7.C l8.B l9.A 20.C

Ⅲ. Reading Comprehension(本大题共l5小题,每小题2分,共30分)

21.C 22.A 23.B 24.D 25.C

26.B 27.D 28.A 29.D 30.C

31.B 32.B 33.D 34,C 35.D

Ⅳ.Word Spelling(本大题共20小题,每两小题1分,共1 0分)

36.popular 37.establish 38. deadly 39. entirely 40. mercy 41.occupy 42. attempt 43. abolish 44. ban 45. illegal 46. wealthy 47.gamble 48.vividly 49.fruitful 50.harmony 51. leap 52.heartbreaking 53.ivy 54. mankind 55.shrink

【评分参考】多写、少写或错写一个字母均为错。

V.Word Form(本大题共l0小题,每小题l分,共10分)

56. examine 57.permitting 58.pleasure 59. seems 60. handful 61.confused 62.having hurt 63. happens 64. impatient 65. leaving

【评分参考】语法错误或拼写错误均不给分。

Ⅵ. Translation from Chinese into English(本大题共5小题,每小题3分,共15分)

66. Computers, which have many advantages, cannot replace man.

67. Wherever you go you will see great changes that have taken place in that city.

68. I remember the whole thing as if it happened yesterday.

69. Students benefit greatly by reading aloud every morning.

70. What impressed me most was his image.

【评分参考】

(1)主要语法错误(如动词时态、语态、虚拟语气、主谓一致、否定、疑问其他句型错误)或影响基本句意的重要用词错误扣1分。

(2)非基本语法错误(如介词、代词、冠词、大写、标点等错误)以及不差本句意的用词错误每两处扣l分。

(3)拼写错误每两处扣l分。拼写错误本大题总扣分不超过3分。

(4)如所用句型与答案不一致,只要语言和意义正确,均应给分。

Ⅶ.Translation from English into Chinese(本题l5分)

懂得了友谊是多么宝贵之后,就应谨慎地选择朋友。真正的朋友品性良好,能力上等,心地善良;真正的朋友能分担我们的忧伤,倍增我们的欢乐。交友之时,要谨慎选择具有这样美好品质的人。然后应以礼待友,当心不要无理地妨碍他们,不嘲笑他们的所作所为。我们应原谅朋友的失败,并尽己所能帮助他们。 简言之,建立了友谊之后,要通过言语和行动来珍惜友谊,像爱护宝物一样爱惜友谊。只有这样,才能发展真正的友谊,让神圣的友谊之灯照亮我们一生。

【评分参考】

短文英译汉的评分标准按译文质量分为l5一l3分、l2—10分、9—7分、6一4分

和3—1分五个档次。各档次标准如下:

(1)15一l3分。全文翻译正确或基本正确,汉语表达通顺。

(2)12—10分。全文主要内容翻译正确或基本正确,汉语表达通顺,但有少句翻译错误。

(3)9—7分。全文不少于一半的内容基本正确,汉语表达尚通顺,有一些语译错误。

(4)6—4分。少部分内容翻译基本正确,有较多的语句翻译错误。

(5)3一1分。仅译对个别句子。

(6)全文译错或译出零星单词或全文未译,不给分。

(7)缺译的语句按完全译错处理。

根据以上评分档次描述,评分可在相应的档次内上下浮动。


与“2020自考英语(二)00015考前密押试卷及答案五”相关阅读

考生在线咨询

广东成考网微信公众号 广东成考网微信公众号
返回顶部∧