广东自考网首页
|
广东自考网┟

2020自考英语(二)00015考前密押试卷及答案四

来源:www.gdszikao.com  时间:2020-04-17   作者:广东自考网   浏览量:3

2020自考英语(二)00015考前密押试卷及答案四

Ⅰ. Vocabulary and Structure (10 points, 1 point each)

从下列各句四个选项中选出一个最佳答案,并在答题纸上将相应的字母涂黑。

1. I have a very wide ______ of interests.

A. display B. range C. maximum D.random

2.It rained hard yesterday,______ prevented me from going to the park. A. that B. Which C. As D. it

3. The more we get together, ______ we shall be.

A. the happy B. happier C. the happier D. the more happy

4. Dick only had some Coke at the party,because he always_________asleep after drinking wine.

A.falls B.becomes C.feels D.lies

5.He will go to America next month, if he ____ready then.

A. is    B. will be  C. shall be   D. is going to be

6. Never before _______ so rapidly developing as it is today.

A.has our country been B.our country has been

C.has been our country D.our country hasn’t been

7.Where was it _____the road accident happened yesterday?

A. when    B. that     C. which    D. how

8 .______you choose, make sure that it is a good one.

A. What     B. Wherever   C. Whichever   D. Which

9 .He suggested the sports meet be _______because of the bad weather.

A. put away   B. put up    C. put down   D. put off

10.This hotel _______ $60 for a single room with bath.

A. charges B. demands C. prices D. Claims

Ⅱ.Cloze Test(10 points,1 point each)

下列短文中有十个空白,每个空白有四个选项。根据上下文要求选出最佳答案,并在答题纸上将相应的字母涂黑。

People in different countries have different ways of doing things. Something is 11 in one country, but it may be quite impolite in another. In Britain, you mustn’t lift your bowl to your 12 when you are having some liquid(液体) food. But it’s 13 in China. And in Japan you even needn’t worry about making 14 while you are having it. It shows that you’re enjoying it. But people in Britain think it is bad manners. If you are a visitor in Mongolia, what manners do they wish 15 to have? They wish you to have a loud “burp”(打嗝) 16 you finish eating. Burping shows that you like the food.

In Britain, you should try not to 17 your hands on the table when you’re having a meal. In Mexico, however, guests may keep their hands on the table during a meal. But in Arab(阿拉伯) countries you must be very careful with your hands. You 18 eat with your left hand. Arabs consider it very 19 manners eating with left hands. So when you are in other countries, 20 carefully and follow them. As a saying goes, “Do as the Romans do. ”

( )11. A. bad B. useful C. terrible D. polite

( )12. A. mouth B. nose C. ears D. eyes

( )13. A. same B. different C. important D. difficult

( )14. A. faces B. noises C. mistakes D. friends

( )15. A. them B. her C. you D. him

( )16. A. after B. before C. if D. until

( )17. A. give B. take C. bring D. put

( )18. A. needn’t B. must not C. shouldn’t D. may not

( )19. A. different B. important C. good D. bad

( )20. A. see B. look C. read D. watch

Ⅲ. Reading Comprehension(30 points,2 points each)

从下列每篇短文的问题后所给的四个选择项中选出一个最佳答案,并在答题纸上将相应的字母涂黑。

Passage One

Questions 21 to 25 are based on the following passage.

Modern life is impossible without traveling. The fastest way of traveling is by plane. With a modern airliner, you can travel in one day to places which needed a month or more to get to hundreds of years ago.

Traveling by train is slower than by plane, but you can see the places you are traveling through. Modern trains have comfortable seats and dining-cars. They even make the longest journey enjoyable.

Some people prefer to travel by sea. You can visit many other countries or different parts of your country. Ships are not so fast as trains or planes, but traveling by sea is a very pleasant way to spend a holiday.

Many people like to travel by car. You can make your own timetable. You can travel three or four hundred miles or only fifty or one hundred miles a day, just as you like. You can stop if there is something interesting, for example, at a good restaurant where you can enjoy a good meal, or at a hotel to spend the night. That’s why traveling by car is popular for pleasure trips, while people usually take a train or a plane when they travel on business.

( )21. From the passage, we know the fastest way of traveling is ____.

A. by train B. by sea C. by plane D. by car

( )22. If we travel by car, we can ____.

A. make the longest journey enjoyable

B. travel to a very far place in a few minutes

C. make our own timetable

D. visit many other countries

( )23. The underlined word “They” in the passage refers to ____.

A. modern trains in the country

B. the comfortable seats and dining-cars

C. the travelers on the modern trains

D. the slower ways of traveling

( )24. When people travel on business, they usually take ____.

A. a plane or a car B. a car or a boat

C. a boat or a train D. a train or a plane

( )25. How many ways of traveling are mentioned in the passage?

A. Four. B. Three. C. Two. D. Six.

Passage Two

Questions 26 to 30 are based on the following passage

With technological advances,the first half of the twentieth century saw a

movement of workers away from agricultural to industrial production.The second half saw a movement from industrial production to services.So far,technological advances have not reduced Our need for service workers.But what would happen if advances in artificial intelligence(AI) fall should greatly increase the productivity of service workers,as suggested by the following scene?

Andrea calls the doctor’s office with a medical concern.The doctor’s

automated telephone system,in a friendly and personal voice,asks her a series of

questions.Based on Andrea’s answers and in consultation with her insurer’s

claim system,the doctor’s system directs her to a neighborhood lab for tests.At

the lab,another automated system performs the prescribed tests,makes a diagnosis,and provides the appropriate medication,all while in contact with Andrea’s insurer.As the service is completed,the insurer pays the cost of the service.Andrea signs for any co-payment,to be paid automatically from her bank account.Heading home,Andrea was happily spared from long waits and a hurried contact with the doctor.

To anticipate the realization of such a scene and its timing,we should watch the industries with the most potential for early application of AI. These would be where services are already provided at a distance (airline reservations were all

early example).Once widespread in these industries,Al will have built the necessary level of trust and acceptance to move into more and more service

industries.

The critical issue now is that such changes could lead to considerable reduction in service jobs at a time when people will want to (or need to) work longer.Services in the first half of the twenty—first century might thus resemble manufacturing in the second half of the twentieth century, with considerable unemployment and significant incentives(诱因)for early retirement.If we are to minimize the panic.we need first to see it coming.

26. It is possible that in the future ____.

A.Al will limit industrial production

B.service industries will be out of business

C.Al will create more jobs for human workers

D. the need for workers will be reduced

27.The main aim of the second paragraph IS to show that____.

A.Al will make services more efficient

B.more humans are available for services

C.medical payment involves a complex process

D.several doctors are needed in a medical diagnosis

28.Airline reservations are an early example of ____.

A.AI application

B.a face-to-face service

C. the prevalence of flights

D.AI reliance on humans

29.It is implied in the last paragraph that in the second half of 20th century____.

A.a lot of employees refused to do more work

B.a large number of employees lost their jobs

C.numerous workers were forced to retire earlier

D.many workers were encouraged to work longer

30.The author’s attitude toward the future of AI is ____.

A.positive

B. negative

C.objective

D.indifferent

Passage There

Questions 31 to 35 are based on the following passage

Many a young person tells me that he wants to be a writer. I always encourage such people, but I explain that there’s a big difference between “being a writer” and writing. In most cases these individuals are dreaming of wealth and fame, not the long hours at a typewriter. “You’ve got to want to write,” I say to them, “not want to be a writer.”

The reality is that writing is a lonely, private and poor―paying affair. For every writer kissed by fortune there are thousands more whose longing is never rewarded. When I left a 20-year career in the U.S.Cuard to become a freelance writer. I had no prospects at all. What I did have was a friend who found me my room in a New York apartment building. It didn’t even matter that it was cold and had no bathroom. I immediately bought a used manual typewriter and felt like a genuine writer.

After a year or so, however, I still hadn’t gotten a break and began to doubt myself. It was so hard to sell a story that barely made enough to be one of those people who die wondering. What if? I would keep putting my dream to the test-even though it meant living with uncertainty and fear of failure. This is the Shadowland of hope, and anyone with a dream must learn to live there.

31. The passage is meant to ________

A. warn young people of the hardships that a successful writer has to experience

B. advise young people to give up their idea of becoming a professional writer

C. show young people it’s unrealistic for a writer to persure wealth and fame

D. encourage young people to persue a writing career

32. What can be concluded from the passage?

A.Genuine writer often find their work interesting and rewarding.

B.A writer’s success depends on luck rather than on effort.

C.Famous writer usually live in poverty and isolation.

D.The chances for a writer to become successful are small

33. Why did the author begin to doubt himself after the first year of his writing career?

A.He wasn’t able to produce a single book.

B.He hadn’t seen a change for the better.

C.He wasn’t able to have a rest for a whole year.

D.He found his dream would never come true.

34. “…people who die wondering, What if?”(Line2,Para3) refers to “those ______”

A.who think too much of the dark side of life

B.who regret giving up their career halfway

C.who think a lot without making a decision

D.who are full of imagination even upon death

35. “Shadowland” in the last sentence refers to ________

A.the wonderland one often dreams about

B.the bright future that one is looking forward to

C.the state of uncertainty before one’s final goal is reached

D.a world that exists only in one’s imagination

Ⅳ.Word Spelling(10 points,1 point for two words)

将下列汉语单词译成英语。每个单词的词类、首字母及字母数目均已给出。请将完整的单词写在答题纸上。

36.仁慈,宽容 n. m _ _ _ _

37. 十年,十年期 n. d _ _ _ _ _

38.影响 v. i _ _ _ _ _ _ _ _

39. 占用;使忙碌 v. o _ _ _ _ _

40.一生,终身 n. l _ _ _ _ _ _ _

41. 有效果的 a. e _ _ _ _ _ _ _ _

42. 方针,政策 n. p _ _ _ _ _

43. 发生,出现 v. o _ _ _ _

44. 申请 v. a _ _ _ _

45. 证明,证实 v. p _ _ _ _

46. 未知的,不出名的a. u _ _ _ _ _ _

47. 坦白地,直率地 ad. f _ _ _ _ _ _

48. 使适应;改编 v. a _ _ _ _

49. 误解,误会 v. m _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

50. 粗鲁的,粗糙的 a. r _ _ _

51. 当地的,局部的 a. l _ _ _ _

52. 打扰,麻烦 v b _ _ _ _ _

53. 辨别,区别 v. d _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

54. 俱乐部 n. c _ _ _

55. 使能够 v. e _ _ _ _ _

V.Word Form(10 points,1 point each)

将括号中的各词变为适当的形式填入空白。答案写在答题纸上。

56.In the morning they found that the bank had been _______ (rob).

57. It was a real ______ (accomplish) to carry out the railway project in a month.

58. She wants to be a nurse but her parents __________ (approval) her intention.

59. Who _______ (invent) the world’s first computer.

60. The football match that _______ (hold) this evening will certainly be exciting one.

61. Before taking off, they were asked to _____ (fast) their seat-belts.

62.The president was accused of his ________ (weak) in dealing with the crisis.

63. My dear daughter, I have some exciting news ______ (tell) you.

64. Riding a bike can save more time than ______ (walk).

65. This movie is wonderful, but it isn’t ______ (suit) for children.

Ⅵ. Translation from Chinese into English(15 points,3 points each)

将下列各句译成英语并将答案写在答题纸上。

66. 我能占用你几分钟宝贵的时间吗?

67. 她几乎什么都没有说就离开了。

68. 让我们看看问题的另一面吧。

69. 但愿我们将来能在月球上住几天。

70. 不管喜欢与否,科学工作者们必须面对事实。

Ⅶ. Translation from English into Chinese (15 points)

将下列短文译成汉语并将答案写在答题纸上。

Everyone agrees that children’s language learning begins with listening.

However, individual children vary greatly in the amount of listening they do

before they start speaking,and late starters are often long listeners.Most children

will ‘obey’ spoken instructions some time before they call speak.Before they can

speak,many children also ask questions by gestures and noises.It is agreed that

they enjoy making noises,and that during the first few months one or two noises

are considered as a particular indication of delight,distress,sociability ,and so on.But since three noises cannot be said to show the baby’s intention to communicate, they call hardly be regarded as early forms of language.It is agreed,too,that from about three months they play with sounds for enjoyment,and by six months they are able to add new sounds to their ‘speech’.This self-imitation leads on to intentional imitation of sounds made or words spoken to them by other people.

Can these imitations be considered as speech?

2020自考英语(二)00015考前密押试卷答案及评分参考

Ⅰ.Vocabulary and Structure(本大题共l0小题,每小题l分,共10分)

1.B 2.B 3.C 4.A 5.A

6.A 7.B 8.C 9.D l0.A

Ⅱ.Cloze Test(本大题共1 0小题,每小题l分,共1 0分)

11.D l2.A l3.B l4.B l5.C

16.A l7.D l8.B l9.D 20.D

Ⅲ. Reading Comprehension(本大题共l5小题,每小题2分,共30分)

21.C 22.C 23.B 24. D 25.A

26.D 27.A 28.A 29.B 30.C

31.A 32.D 33.B 34,B 35.C

Ⅳ.Word Spelling(本大题共20小题,每两小题1分,共1 0分)

36. mercy 37. decade 38. influence 39. occupy

40. lifetime 41. effective 42. policy 43. occur

44. apply 45. prove 46. unknown 47. frankly

48. unknown 49. misunderstand 50. rude 51. local

52. bother 53. distinguish 54. club 55. enable

【评分参考】多写、少写或错写一个字母均为错。

V.Word Form(本大题共l0小题,每小题l分,共10分)

56. robbed 57. accomplishment 58. disapproval 59. invented

60.will be held 61. fasten 62.weakness 63.to tell

64. walking 65. suitable

【评分参考】语法错误或拼写错误均不给分。

Ⅵ. Translation from Chinese into English(本大题共5小题,每小题3分,共15分)

66. Can you spare me a few minutes of your valuable time?

67. Hardly had he said anything before he left.

68. Let us look at the other side of the problem.

69. We wish we could live on the moon for a few days in the future.

70. The worker in science must face the facts whether they like them or not.

【评分参考】

(1)主要语法错误(如动词时态、语态、虚拟语气、主谓一致、否定、疑问其他句型错误)或影响基本句意的重要用词错误扣1分。

(2)非基本语法错误(如介词、代词、冠词、大写、标点等错误)以及不差本句意的用词错误每两处扣l分。

(3)拼写错误每两处扣l分。拼写错误本大题总扣分不超过3分。

(4)如所用句型与答案不一致,只要语言和意义正确,均应给分。

Ⅶ.Translation from English into Chinese(本题l5分)

大家都认同孩子学习语言是从听开始的。不过,各个孩子在开始讲话前多少却大不相同,说话迟的孩子听的时间往往更长。大多数孩子在说话前的时间都会‘服从’口头指令。许多孩子在会讲话前还会用某种体势及闹声来人们也同意孩子喜欢发出闹声这一说法,而且认为在最初几个月,一两声吵快乐、痛苦、友善的表示。但是因为三声吵闹声还不能说是孩子想交流,所很难被看作是孩子语言的雏形。人们还赞同,三个月左右的孩子以发各种声乐,到六个月的时候,他们就能在发声时添加新的发音。这种自我模仿将会为有意识地模仿他人发音和话语。这些模仿能不能被看作是说话呢?

【评分参考】

短文英译汉的评分标准按译文质量分为l5一l3分、l2—10分、9—7分、6一4分和3—1分五个档次。各档次标准如下:

(1)15一l3分。全文翻译正确或基本正确,汉语表达通顺。

(2)12—10分。全文主要内容翻译正确或基本正确,汉语表达通顺,但有少句翻译错误。

(3)9—7分。全文不少于一半的内容基本正确,汉语表达尚通顺,有一些语译错误。

(4)6—4分。少部分内容翻译基本正确,有较多的语句翻译错误。

(5)3一1分。仅译对个别句子。

(6)全文译错或译出零星单词或全文未译,不给分。

(7)缺译的语句按完全译错处理。

根据以上评分档次描述,评分可在相应的档次内上下浮动。


与“2020自考英语(二)00015考前密押试卷及答案四”相关阅读

考生在线咨询

广东成考网微信公众号 广东成考网微信公众号
返回顶部∧