广东自考网首页
|
广东自考网┟

2020自考英语(二)00015考前密押试卷及答案三

来源:www.gdszikao.com  时间:2020-04-17   作者:广东自考网   浏览量:1

2020自考英语(二)00015考前密押试卷及答案三

Ⅰ. Vocabulary and Structure (10 points, 1 point each)

从下列各句四个选项中选出一个最佳答案,并在答题纸上将相应的字母涂黑。

1.She was so angry at all ____he was doing _____she walked out without saying a word.

A. that, that    B. which; that    C. what; as    D. that; which

2.Every minute must be made full use of _______our lessons, for the college entrance exam is coming.

A. going over  B. to go over   C. go over    D. our going over

3.They are going downtown ________bus instead of _______their bikes.

A. by, by    B. on; by    C. by; in    D. by; on

4.----- How about a film tonight?

----- _______ I haven't been to the cinema for a long time.

A. Yes, thanks.   B. Why not?   C. No, go away   D. It's a pity.

5. Never before _______ so rapidly developing as it is today.

A.has our country been B.our country has been

C.has been our country D.our country hasn’t been

6.It is essential that everything ________ in advance.

A. be decide B. should decided C. decided D. will be decided

7.More than one teacher _______told him it is important that he learn English well if he _______abroad.

A. had; will go   B. has; wants to go

C. has; want to go    D. have; shall go

8.----- Do you see why he hasn’t turned up yet?

----- Sorry, I don’t know _______.

A. what the matter is  B. how matters stood

C. what is the matter  D. how is the matter

9.----- Where’s John, do you know?

----- Oh, _____to hospital.

A. he’s taken   B. he’ll be taken  C. he’s been taken   D. he’ll take

10. The oceans do not so much divide the world _______ unite it.

A. as B. that C. but D. like

Ⅱ.Cloze Test(10 points,1 point each)

下列短文中有十个空白,每个空白有四个选项。根据上下文要求选出最佳答案,并在答题纸上将相应的字母涂黑。

Everyone wants to be successful. But failure is a common thing for us to meet with. 11 , sometimes we fail the exams, sometimes in the sports meet, others 12 but we fail. So 13 everybody meets with the failure in his life.

However, different people have different 14 to deal with the failure. Some people lose hope when they fail. They seem to think that it is the 15 of the world. Others, on the other hand, don’t take failure 16 . They seem to think that failure is the first step to success. They will keep up and try their best 17 the final success.

Now let’s imagine the ends of the two ways. If we are afraid of the failure and always feel 18 , and don’t try our best to change ourselves, we may meet with more and more failures. But as long as we are hopeful and brave to face them, and never give up, we will 19 successful and our dreams will come true some day.

So, please remember: Life doesn’t give us the pleasure we want. But if we never give up and 20 do little by little, it will make a big difference.

( )11. A. At first B. All the time C. For example D. Of course

( )12. A. lose hope B. win C. get D. accept

( )13. A. almost B. never C. always D. still

( )14. A. activities B. answers C. ideas D. ways

( )15. A. area B. end C. start D. shock

( )16. A. seriously B. serious C. angry D. angrily

( )17. A. getting B. gets C. to get D. get

( )18. A. careful B. disappointed C. angry D. upset

( )19. A. become B. turn C. get D. grow

( )20. A. often B. always C. never D. seldom

Ⅲ. Reading Comprehension(30 points,2 points each)

从下列每篇短文的问题后所给的四个选择项中选出一个最佳答案,并在答题纸上

将相应的字母涂黑。

Passage One

Questions 21 to 25 are based on the following passage.

Any person who can read words and understand what they mean is fortunate. More than half the people in the world cannot read or write. They can learn about things only by watching and listening. However, people who can read are able to learn about anything they wish.

People can read a language better if they have listened to it or learned to speak it. Reading, listening, and speaking are ways people come to understand the words of a language. Being able to write also makes reading easier.

A mother or father is often a child’s first reading teacher. By speaking to a baby, the parent helps the baby understand what language is and what it is for. Children feel love and joy in the sounds of words. They try to talk back. As babies listen and speak, they store up facts and ideas.

Certain things children do in the early years help them learn. Young children enjoy looking at picture books. Later, the parent reads books that the child can look at as well as listen to. At age five many children are beginning to read and write. Some can recognize their own names.

Children continue to learn to read in school with their teacher’s help. Sometimes children read out loud. At other times they read silently. They learn to understand and remember. Reading teaches them new facts and helps them get along in everyday life.

21. The word “fortunate” in the first paragraph means ______.

A. lucky B. successful C. wealthy D. good

22. People who can read ______.

A. can learn by watching and listening only

B. are better learners than those who can not

C. can easily make their wish come true

D. are richer than half the world population

23. According to this passage a baby can learn things quickly mainly because ______.

A. he talking with other babies

B. he often speaks to himself while listening to his parents

C. he always asks his parents questions.

D. he has got plenty of meaningful input from his parents by listening

24. Parents often read books for their children mainly because ______.

A. children can gain some knowledge from the books

B. stories in the books can make children calm

C. stories in the books can make children fall asleep

D. parents need to talk with their children in this way

25. Speaking and reading are very important because ______.

A. they are two basic ways for children to learn a language

B. children should make friends easily through these ways

C. children learn the two skills since they are very young

D. children should learn to read and write their own names

Passage Two

Questions 26 to 30 are based on the following passage

Many people go to school for an education. They learn languages, history, politics, geography, physics, chemistry and mathematics. Others go to school to learn a skill so that they can make a living. School education is very important and useful. Yet, no one can learn everything from school. A teacher, no matter how much he knows, can not teach his students everything they want to know. The teacher’s job is to show his students how to learn. He teaches them how to read and how to think. So, much more is to be learned outside school by the students themselves.

It is always more important to know how to study by oneself than to memorize some facts or a formula. It is actually quite easy to learn a certain fact in history or a formula in mathematics. But it is very difficult to use a formula in working out a math problem. Great scientists before us didn’t get everything from school. Their teachers only showed them the way. Edison didn’t even finish primary school. But they were all so successful. They invented so many things for mankind. The reason for their success is that they knew how to study. They read books that were not taught at school. They would ask many questions as they read. They did thousands of experiments. They worked hard all their lives, wasting not a single moment. Above all, they knew how to use their brain.

26. People go to school to _________.

A. learn several subjects B. make a living

C. get an education D. learn from teachers

27. According to the passage, the most important thing a teacher should do is _________.

A. to teacher his students everything he knows

B. to know everything

C. to teach the students how to think

D. to teach the students how to study by themselves

28. To work out a math problem, you need to know _________.

A. only a certain formula B. more than one formula

C. some facts D. the method to solve it

29. Why were many scientists so successful?

A. They received good education.

B. They were very clever.

C. They knew how to learn.

D. They learned lots of facts and formulas.

30. How did great scientists study?

A. They read a lot of books and asked many questions while reading.

B. They did thousands of experiments.

C. They always worked hard and never wasted time.

D. All of the above.

Passage There

Questions 31 to 35 are based on the following passage

In your life, there are a lot of people around you. They are your relatives, neighbors, friends or classmates. Sometimes you get along well with them, but sometimes don’t. What can you do when someone hurts you? Most people may be angry or even fight with him. But it’s not a good idea. You’d better forget all this and forgive him.

Maybe it’s not easy for you to do that, but it’s possible. Please remember: Keep a good mood, and you will keep healthy. Staying angry with others, in fact, means letting others’ mistakes treat yourself unfairly.

How can you forgive others?

First, think of something pleasant and try to get yourself happy.

Second, don’t wait others to say sorry to you. If anyone hurts you, he won’t say sorry to you. He may just want to hurt you or just don’t see things the same way.

Third, try to see things in others’ shoes. You can understand their minds better and make yourself a little happier.

At last, try to know yourself very well. Whose mistakes caused that, yours or others’? If it’s our fault, try to say sorry to them. If it isn’t, smile at the thing.

( )31. This passage tells us ____.

A. to get along well with others

B. to say sorry to others bravely when we hurt them

C. not to hurt others

D. to forgive others when they hurt us

( )32. Forgiving others is ____ according to the writer’s opinion.

A. easy B. foolish C. possible D. impossible

( )33. The underlined sentence means“____”in Chinese.

A. 尽力坚持自己的观点 B. 尽力让别人接受自己的观点

C. 尽量站在别人的立场上看问题 D. 尽量看到别人立场中的实质问题

( )34. The writer gives us ____ ideas to forgive others.

A. three B. four C. five D. six

( )35. Forgetting others’ mistakes and staying happy can make us ____.

A. sad B. disappointed C. upset D. healthy

Ⅳ.Word Spelling(10 points,1 point for two words)

将下列汉语单词译成英语。每个单词的词类、首字母及字母数目均已给出。请将完整的单词写在答题纸上。

36.天平,平衡 n. b _ _ _ _ _ _

37. 十年,十年期 n. d _ _ _ _ _

38.影响 v. i _ _ _ _ _ _ _ _

39. 说道,提及 v. m _ _ _ _ _ _

40.征兆 n. s _ _ _ _ _ _

41. 在附近 ad. n _ _ _ _ _

42. 家庭主妇 n. h _ _ _ _ _ _ _ _

43. 发生,出现 v. o _ _ _ _

44. 揭露,泄露 v. d _ _ _ _ _ _ _

45. 证明,证实 v. p _ _ _ _

46. 特色,特征 n. f _ _ _ _ _ _

47. 坦白地,直率地 ad. f _ _ _ _ _ _

48. 尝试,试图 v. a _ _ _ _ _ _

49. 野生生物 n. w _ _ _ _ _ _ _

50. 粗鲁的,粗糙的 a. r _ _ _

51. 不顾,忽视 v. i _ _ _ _ _

52. 竞争,比赛 v c _ _ _ _ _ _

53. 承认,供认 v. a _ _ _ _

54. 庆祝,祝贺 v. c _ _ _ _ _ _ _ _

55. 控制,支配 v. d _ _ _ _ _ _ _

V.Word Form(10 points,1 point each)

将括号中的各词变为适当的形式填入空白。答案写在答题纸上。

56. Only with ______ (organize) can the wisdom of people be given full play.

57. He has made a ________ (profitable) from running a small restaurant.

58. ________ (tradition) Chinese medicine is believed to be effective for many diseases.

59. Weather _______ (permit), the picnic will be held as scheduled.

60. In front of the _______ (limit) ocean, he found he was rather insignificant.

61. There ________ (happen) to be only one egg left in the refrigerator.

62.You really ought to have the doctor _______ (examine) that eye.

63. The truth is becoming _______ (increasing) apparent.

64. The customer seemed to be ________ (satisfy).

65. My favorite outdoor ________ (active) is playing football.

Ⅵ. Translation from Chinese into English(15 points,3 points each)

将下列各句译成英语并将答案写在答题纸上。

66. 我要是早点动身就赶上火车了。

67. 万一有什么困难,请给我捎个信。

68. 不管你走到哪里,你都会看到那座城市发生的巨大变化。

69. 为了赶上早班车,我们5点就出发了。

70. 我被邀请参加这次聚会是多么幸运啊。

Ⅶ. Translation from English into Chinese (15 points)

将下列短文译成汉语并将答案写在答题纸上。

Being happy is a sort of unexpected dividend. But staying happy is an accomplishment, a triumph of soul and character. It is not selfish to strive for it. It is, indeed, a duty to ourselves and others.

Being unhappy is like an infectious disease. It causes people to shrink away from the sufferer. He soon finds himself alone, miserable and embittered. There is, however, a cure so simple as to seem, at first glance, ridiculous; if you don’t feel happy, pretend to be!

2020自考英语(二)00015考前密押试卷答案及评分参考

Ⅰ.Vocabulary and Structure(本大题共l0小题,每小题l分,共10分)

1.A 2.B 3.D 4.D 5.A

6.A 7.B 8.C 9.C l0.A

Ⅱ.Cloze Test(本大题共1 0小题,每小题l分,共1 0分)

11.C l2.B l3.A l4.D l5.B

16.A l7.C l8.D l9.A 20.B

Ⅲ. Reading Comprehension(本大题共l5小题,每小题2分,共30分)

21.A 22.B 23.D 24.A 25.A

26.C 27.D 28.D 29.C 30.D

31.D 32.C 33.C 34. B 35.D

Ⅳ.Word Spelling(本大题共20小题,每两小题1分,共1 0分)

36. balance 37 decade 38. influence 39. mention 40. symptom 41. nearby 42. housewife 43. occur 44.disclose 45.prove

46. feature 47. frankly 48. attempt 49. wildlife 50. rude

51. ignore 52. compete 53. admit 54. celebrate 55. dominate

【评分参考】多写、少写或错写一个字母均为错。

V.Word Form(本大题共l0小题,每小题l分,共10分)

56. organization 57. profit 58.Traditional 59.permitting

60. limitless 61. happens 62. examine 63. increasingly

64. satisfied 65. activity

【评分参考】语法错误或拼写错误均不给分。

Ⅵ. Translation from Chinese into English(本大题共5小题,每小题3分,共15分)

66. If I had left a little earlier, I would have caught the train.

67. Send me a message in case you have any difficulty.

68. Wherever you go you will see great changes that have taken place in that city.

69. In order to catch the early bus, we set out at five.

70. How lucky I am to be invited to the party.

【评分参考】

(1)主要语法错误(如动词时态、语态、虚拟语气、主谓一致、否定、疑问其他句型错误)或影响基本句意的重要用词错误扣1分。

(2)非基本语法错误(如介词、代词、冠词、大写、标点等错误)以及不差本句意的用词错误每两处扣l分。

(3)拼写错误每两处扣l分。拼写错误本大题总扣分不超过3分。

(4)如所用句型与答案不一致,只要语言和意义正确,均应给分。

Ⅶ.Translation from English into Chinese(本题l5分)

快乐是一种意外的收获,但保持快乐却是一种成就,一种灵性的胜利。努力追寻快乐并不自私,实际上,这是我们对自己和他人应尽的责任。

不快乐就像传染病,它使得人们都躲避不快乐的人。不快乐的人很快就会发现自己处于孤独,悲惨,痛苦的境地。然而,有一种简单得看似荒谬的治病良方:如果你不快乐,就假装你很快乐!

【评分参考】

短文英译汉的评分标准按译文质量分为l5一l3分、l2—10分、9—7分、6一4分和3—1分五个档次。各档次标准如下:

(1)15一l3分。全文翻译正确或基本正确,汉语表达通顺。

(2)12—10分。全文主要内容翻译正确或基本正确,汉语表达通顺,但有少句翻译错误。

(3)9—7分。全文不少于一半的内容基本正确,汉语表达尚通顺,有一些语译错误。

(4)6—4分。少部分内容翻译基本正确,有较多的语句翻译错误。

(5)3一1分。仅译对个别句子。

(6)全文译错或译出零星单词或全文未译,不给分。

(7)缺译的语句按完全译错处理。

根据以上评分档次描述,评分可在相应的档次内上下浮动。


与“2020自考英语(二)00015考前密押试卷及答案三”相关阅读

考生在线咨询

广东成考网微信公众号 广东成考网微信公众号
返回顶部∧