广东自考网首页
|
广东自考网┟

2020自考英语(二)00015考前密押试卷及答案二

来源:www.gdszikao.com  时间:2020-04-17   作者:广东自考网   浏览量:3

2020自考英语(二)00015考前密押试卷及答案二

Ⅰ. Vocabulary and Structure (10 points, 1 point each)

从下列各句四个选项中选出一个最佳答案,并在答题纸上将相应的字母涂黑。

1. ----- Don't forget to come to my birthday party, Mr. Wang.

----- _____.

A. No, I don't B. Yes, I can't C. No, I won't D. Yes, I'm sure

2. ________ they will send us an invitation is not yet known, _______we hope they will.

A. If... write  B. That so  C. When ... yet  D. Whether ... but

3. Nancy isn't here. It's my mistake. I forgot all about____ her.

A. telephoning  B. to telephone C. to telephone to D. the telephone to

4.He is _______a writer as a reporter.

A. more     B. rather   C. not so much  D. not such

5.I suppose that when I come back in ten years' time , all these old houses ____-down.

A. will have been pulled B. will have pulled

C. will be pulling    D. will be pulled

6.It is estimated that much of a teenager's time is spent______ with friends.

A. to talk    B. talking C. being talked D. having talked

7.I'm afraid it ______ tomorrow, but who knows?

A. may have rained B. might rain

C. would rain     D. ought to rain

8.The Caspian Sea, a salt lake, is ______any other lake in the world.

A. largest   B. the largest C. larger than D. the larger than

9.He will go to America next month, if he ____ready then.

A. is    B. will be  C. shall be    D. is going to be

10. I didn’t manage to work out the problem _______the teacher had explained how.

A. until    B. unless    C. when      D. Before

Ⅱ.Cloze Test(10 points,1 point each)

下列短文中有十个空白,每个空白有四个选项。根据上下文要求选出最佳答案,并在答题纸上将相应的字母涂黑。

People produce food in many ways. Agriculture,or farming,developed thousands of years ago. ___11___about 100 years ago, most farmers in the United States Produced only enough food for their own___12___Today,modern equipment and farming methods have greatly ___13___the American farmer's productivity.

In various parts of the world,people___14___many animals that supply meat and milk. Cattle, horses, goats, sheep, and pigs are important food animals. In the United States, the cow is the major source of milk products. Chickens___15___ people with both meat and eggs.

Fishing is an important source of food , ___16___in areas near the sea. Some countries, like Japan, consume much more fish than meat.

The wealthy areas of the world consume the most food , ___17___include the United States, Canada, and Europe. Many countries are able to import food if it cannot be produced at home. ___18___Great Britain imports about 75percent of its meat,and grows less than half the food its people require.

___19___people of the poor countries of the world usually eat only what they are able to produce themselves. In some parts of Asia, people live ___20___rice alone.

11. A.In B.Until C.From D.For

12. A.needs B.reasons C.efforts D.interests

13. A.protected B.supported C.increased D.reflected

14. A.grow B.raise C.train D.store

15. A.prepare B.treat C.serve D.provide

16. A.certainly B.actually C.occasionally D.especially

17. A.these B.where C.which D.they

18. A.In addition B.For example C.Above all D.After all

19. A.However B.Therefore C.Moreover D.Instead

20. A.with B.for C.on D.through

Ⅲ. Reading Comprehension(30 points,2 points each)

从下列每篇短文的问题后所给的四个选择项中选出一个最佳答案,并在答题纸上将相应的字母涂黑。

Passage One

Questions 21 to 25 are based on the following passage.

McDonald’s is the world single biggest food provider with annual sales of around $12.4bn. And the company’s symbol Ronald McDonald is now (or so the company claims) the word’s most recognized person after Santa Claus.

The first McDonald’s restaurant was opened in San Bernardino, California, in 1948 by brothers Mac and Richard “Dick” McDonald. Mac ran the restaurant side; Dick was the marketing genius. He had already invented the drive-in laundry and had been the first person to use neon lights in advertising. Now he spotted the gap in the post-war, baby-boom market for cheap, family-orientated restaurants with simple menus, standardized food and efficient service.

After a slow start, business began to boom. By 1954, the brothers were joined by another entrepreneur, a kitchen equipment salesman called Ray A Kroc who owned the franchise to the Multimixer, milk shake maker used throughout the McDonald’s chain. A year later, Kroc had bought the McDonald brothers’ chain of 25 franchises for the equivalent of around $70m(£44m). Dick remained with the company until the Seventies, when he and Kroc fell out over Kroc’s claim that the chain was his creation.

Today, an almost Stalinist cult of personality surrounds Kroc (who died in 1984) at McDonald’s, while the brothers who gave the company its name have all but been written out of its history. But though Kroc did not found McDonald’s, he was certainly responsible for the empire-building philosophy which led to its world domination. He ushered in such essential contributions to international cuisine as the Big Mac (1968) and the Egg McMuffin (1973); and helped launch Ronald McDonald ---- “in any language he means fun” ---- on to television in 1963.

Every three hours, a new McDonald’s franchise opens somewhere in the world; it can be found in more than 100 countries including India (vegetarian-only to avoid offending the non-beef-eating populace) and Israel (non kosher, despite fierce local objection). McDonald’s chain embodied the thrusting, can-do spirit of Fifties America with staff mottoes such as “If you’ve got time to lean, you’ve go time to clean.”

21. McDonald’s was founded _____.

A. by a kitchen equipment salesman .

B. in California.

C. by a marketing genius called Dick McDonald.

D. after the first World War.

22. What do we know about McDonald’s brothers?

A. They were not McDonald’s founders although they named the restaurant.

B. Their business was still in depression after several years.

C. They had clear job separation on business.

D. They sold their restaurant to a salesman in 1954.

23. Which is not Kroc’s contribution to McDonald’s ?

A. He launched the restaurant image Ronald McDonald on to television.

B. Under his lead, international cuisine as the Big Mac and the Egg McMuffin earned worldwide fame

C. He spotted the gap in postwar market for cheap, family-orientated restaurants.

D. He built McDonald’s empire with a philosophy which led to its world domination.

24. Which statement is true according to the passage?

A. The single biggest food provider was however, not named after its founder

B. The international cuisine as the Big Mac, a beef hamburger, is provided every chain restaurant in the world.

C. Employees in McDonald’s have no time to lean.

D. The symbol Ronald McDonald, means fun in any language, is said to the word most recognized person after Santa Claus.

25. This passage is mainly concerned with _____.

A. brief history of McDonald’s.

B. McDonald’s success..

C. Ray A Kroc, leader of the McDonald’s empire.

D. McDonald brothers, founder of McDonald’s.

Passage Two

Questions 26 to 30 are based on the following passage

Mr. Lang worked in a factory. As a driver, he was busy but he was paid much. His wife was an able woman and did all the housework. When he came back, she took good care of him and he never did anything at home. So he had enough time when he had a holiday. A few friends of his liked gambling(赌博) and he learned it soon. So he was interested in it and hardly forgot anything except gambling. He lost all his money and later he began to sell the television, watches and so on. His wife told him not to do it but he didn’t listen to her. She had to tell the police. He and his friends were punished for it. And he was hardly sent away. After he came out of lockup(拘留所), he hated her very much and the woman had to leave him.

It was New Year’s Day. Mr. Lang didn’t go to work. He felt lonely and wanted to gamble again. He called his friends and they came soon. But they were afraid the police would come. He told his five-year-old son to go to find out if there were the policemen outside. They waited for a long time and didn’t think the police would come and began to gamble. Suddenly opened the door and in came a few policemen.

“I saw there weren’t any policemen outside, daddy,” said the boy, “so I went to the crossing and asked some to come.”

26. Mr. Lang was paid much because ______.

A. he was a driver

B. he worked in a factory

C. he had a lot of work to do

D. he had worked there for a long time

27. Mrs. Lang did all housework because ______.

A. she couldn’t find any work

B. she thought her husband was tired

C. her husband spent all time in gambling

D. she wouldn’t stop her husband gambling

28. ______, so he was put into lockup.

A. Mr. Lang often gambled

B. Mr. Lang was late for work

C. Mr. Lang didn’t help his wife at home

D. Mr. Lang wasn’t polite to the police

29. The woman had to leave Mr. Lang because ______.

A. he didn’t love her any longer

B. he wouldn’t stop gambling

C. he had been put into lockup

D. he was hardly sent away by the factory

30. Which of the following is right?

A. The boy hoped his father to be put into lockup again.

B. The boy thought his father needed some policemen.

C. The boy hoped his father to stop gambling soon.

D. The boy hoped his mother to come back.

Passage There

Questions 31 to 35 are based on the following passage

The first jazz musicians played in New Orleans during the early 1900’s. After 1917, many of the New Orleans musicians moved to the south side of Chicago, where they continued to play their style of jazz. Soon Chicago was the new center for jazz.

Several outstanding musicians emerged as leading jazz artists in Chicago. Daniel Louis “Satchmo” Armstrong, born in New Orleans in 1900, was one. Another leading musician was Joseph “King” Oliver, who was also credited with having discovered Armstrong when they were both in New Orleans. While in Chicago, Oliver asked Armstrong, who was in New Orleans, to join his band.

In 1923 King Oliver’s Creole Jazz Band made the first important set of recording by a Hot Five and Hot Seven bands and Louis Armstrong also made recordings of special note.

Although Chicago’s South Side was the main jazz center, some musicians in New York were also demanding attention in Jazz circles. In 1923 Fletcher Henderson already had a ten-piece band that played jazz. During the early 1930’s, the number of players grew to sixteen. Henderson’s band was considered a leader in what some people have called the Big Band Era.

By the 1930’s, big dance bands were the rage. Large numbers of people went to ballrooms to dance to jazz music played by big bands.

One of the most popular and long and very famous jazz bands was the Duke Ellington band. Edward “Duke” Ellington was born in Washington D. C, in 1893 and died in New York City in 1974. He studied the piano as a young boy and later began writing original musical compositions.

The first of Ellington’s European tours came in 1933. He soon received international fame for his talent as bandleader, composer, and arranger. Ten years later, Ellington began giving annual concerts as Carnegic Hall in New York City. People began to listen to jazz in the same way that they had always listened to classical music.

31. For which of the following reasons did Louis Armstrong go to Chicago?

A. To form his own band. B. To learn to play Chicago-style jazz.

C. To play in Joseph Oliver’s band. D. To make recordings with the Hot Five.

32. Which of the following can best replace the word “note” in Para.3?

A. distinction.B. memorandum.C. mood. D. song.

33. Which of the following conclusions does the passage support?

A. By the 1930’s jazz was appreciated by a wide audience.

B. Classical music had a great impact on jazz.

C. Jazz originated in New Orleans in the early nineteenth century.

D. Jazz bands were better known in Europe than in the United States.

34. Which of the following cities is NOT mentioned in the passage as a center of jazz?

A. New York.B. Washington D. C. C. Chicago.D. New Orleans.

35. It can be inferred from the passage that ______.

A. Ellington had been to Europe several times

B. Ellington was only a composer

C. big dance bands failed to attract a lot of people

D. Big dance bands made people

Ⅳ.Word Spelling(10 points,1 point for two words)

将下列汉语单词译成英语。每个单词的词类、首字母及字母数目均已给出。请将完整的单词写在答题纸上。

36.个人的,私人的 a. p _ _ _ _ _ _ _

37. 显然的,明显的 a. o _ _ _ _ _ _

38.创造;创作 v. c _ _ _ _ _

39. 致死的,致命的 a. d _ _ _ _ _

40.凝视,注视 v. g _ _ _

41. 关心,关联 n. c _ _ _ _ _ _

42. 风格,式样 n. s _ _ _ _

43. 根部;根源 n. r _ _ _

44. 申请 v. a _ _ _ _

45. 态度,看法 n. a _ _ _ _ _ _ _

46. 未知的,不出名的a. u _ _ _ _ _ _

47. 轻微的,纤细的 a. s _ _ _ _ _

48. 使适应;改编 v. a _ _ _ _

49. 完美的,十足的 a. p _ _ _ _ _ _

50. 完全地,彻底地 ad. e _ _ _ _ _ _ _

51. 当地的,局部的 a. l _ _ _ _

52. 额外的,外加的 a e _ _ _ _

53. 业余爱好 n. h _ _ _ _

54. 周末 n. w _ _ _ _ _ _

55. 冒险,风险 n. r _ _ _

V.Word Form(10 points,1 point each)

将括号中的各词变为适当的形式填入空白。答案写在答题纸上。

56.Do you have anything _______ (say) about this?

57. Family is the feeling of ______ (belong) and love.

58. Yesterday we had fun ______ (camp) in the forest.

59. We should do everything possible to clear up the many _______ (understand) between us.

60. It is an ______ (attract) idea, but I’m afraid it is not very realistic.

61. It seems he has no ________ (aware) of the sharp division of opinion.

62. If there ________ (be) any inhabitants of he moon they would see our earth reflecting the light of the sun.

63. I would rather he ________ (buy) the house next year.

64. The government sent help to the _______ (survive)of the earthquake.

65. He had been interested in history since he was a child, so he _______ (special) in history when he was in college.

Ⅵ. Translation from Chinese into English(15 points,3 points each)

将下列各句译成英语并将答案写在答题纸上。

66. 这次考试比我们预想的要难得多。

67. 那时在大学生中流行的正是民间音乐。

68. 她知道如何控制自己的情感。

69. 这个故事听起来很有趣,但它不真实。

70. 这里的一切他都感到亲切。

Ⅶ. Translation from English into Chinese (15 points)

将下列短文译成汉语并将答案写在答题纸上。

Being happy is a sort of unexpected dividend. But staying happy is an accomplishment, a triumph of soul and character. It is not selfish to strive for it. It is, indeed, a duty to ourselves and others.

Being unhappy is like an infectious disease. It causes people to shrink away from the sufferer. He soon finds himself alone, miserable and embittered. There is, however, a cure so simple as to seem, at first glance, ridiculous; if you don’t feel happy, pretend to be!

2020自考英语(二)00015考前密押试卷答案及评分参考

Ⅰ.Vocabulary and Structure(本大题共l0小题,每小题l分,共10分)

1.A 2.D 3.A 4.C 5.A

6.B 7.B 8.C 9.A l0.A

Ⅱ.Cloze Test(本大题共1 0小题,每小题l分,共1 0分)

11.B l2.A l3.C l4.B l5.C

16.D l7.C l8.B l9.A 20.C

Ⅲ. Reading Comprehension(本大题共l5小题,每小题2分,共30分)

21.B 22.C 23.C 24.D 25.A

26. C 27. B 28. A 29. A 30. B

31.C 32.A 33.A 34,B 35.A

Ⅳ.Word Spelling(本大题共20小题,每两小题1分,共1 0分)

36. personal 37. obvious 38. create 39. deadly

40.gaze 41. concern 42. style 43. root

44. apply 45. attitude 46. unknown 47.slight

48. adapt 49. perfect 50. entirely 51. local

52. extra 53. hobby 54. weekend 55. risk

【评分参考】多写、少写或错写一个字母均为错。

V.Word Form(本大题共l0小题,每小题l分,共10分)

56. to say 57. belonging 58.camping 59. misunderstanding

60. attractive 61.awareness 62.were 63. bought

64. survivor 65. specialised

【评分参考】语法错误或拼写错误均不给分。

Ⅵ. Translation from Chinese into English(本大题共5小题,每小题3分,共15分)

66. The test was much more difficult than we had expected.

67.At that time it was folk music that was popular among college students

68. She knows how to control her emotions.

69. The story sounds interesting, but it is not true.

70. Everything here is dear to her.

【评分参考】

(1)主要语法错误(如动词时态、语态、虚拟语气、主谓一致、否定、疑问

其他句型错误)或影响基本句意的重要用词错误扣1分。

(2)非基本语法错误(如介词、代词、冠词、大写、标点等错误)以及不差

本句意的用词错误每两处扣l分。

(3)拼写错误每两处扣l分。拼写错误本大题总扣分不超过3分。

(4)如所用句型与答案不一致,只要语言和意义正确,均应给分。

Ⅶ.Translation from English into Chinese(本题l5分)

快乐是一种意外的收获,但保持快乐却是一种成就,一种灵性的胜利。努力追寻快乐并不自私,实际上,这是我们对自己和他人应尽的责任。

不快乐就像传染病,它使得人们都躲避不快乐的人。不快乐的人很快就会发现自己处于孤独,悲惨,痛苦的境地。然而,有一种简单得看似荒谬的治病良方:如果你不快乐,就假装你很快乐!

【评分参考】

短文英译汉的评分标准按译文质量分为l5一l3分、l2—10分、9—7分、6一4分

和3—1分五个档次。各档次标准如下:

(1)15一l3分。全文翻译正确或基本正确,汉语表达通顺。

(2)12—10分。全文主要内容翻译正确或基本正确,汉语表达通顺,但有少

句翻译错误。

(3)9—7分。全文不少于一半的内容基本正确,汉语表达尚通顺,有一些语译错误。

(4)6—4分。少部分内容翻译基本正确,有较多的语句翻译错误。

(5)3一1分。仅译对个别句子。

(6)全文译错或译出零星单词或全文未译,不给分。

(7)缺译的语句按完全译错处理。

根据以上评分档次描述,评分可在相应的档次内上下浮动。


与“2020自考英语(二)00015考前密押试卷及答案二”相关阅读

考生在线咨询

广东成考网微信公众号 广东成考网微信公众号
返回顶部∧