广东自考网首页
|
广东自考网┟

2020自考英语(二)00015考前密押试卷及答案一

来源:www.gdszikao.com  时间:2020-04-17   作者:广东自考网   浏览量:1

2020自考英语(二)00015考前密押试卷及答案一

Ⅰ. Vocabulary and Structure (10 points, 1 point each)

从下列各句四个选项中选出一个最佳答案,并在答题纸上将相应的字母涂黑。

1. Tom's father, as well as his mother, _____in New York for a few more days.

A. suggest him to stay B. suggested him that he should stay

C. suggest him staying D. suggests he stay

2. We arrived at the station _______ late, or we_______ the bus.

A. too much; would catch      B. a little too; had caught

C. much too; would have caught  D. too much; would have caught

3. You are the best for the job _____ you apply your mind to it .

A. until B. If only C. in case D. unless

4. “Do you hear someone knocking at the door?”

“Yes, I did. I heard him ______ three times.”

A. knocking B. knocked C. being knocking D. knock

5. On weekend,the park is full of people__________themselves in the sunshine.

A.to enjoy B.enjoying C.enjoy D.enjoyed

6. A fireman discovered the __________ of the fire.

A. truth   B. reason  C. cause    D. fact

7. "Would you like some more noodles ?"

"'No, thanks. I ________________."

A. don't want to B. can't eat

C.. am not hungry  D. am full

8.You may write to me or come to see me. ____________ way will do

A. All  B. Both  C. One   D. Either

9.I don't know what illness he suffered from, but I do remember he mentioned ___ in hospital last year.

A. to have been B . to be

C. having been  D. being

10. Entering the room, I found my father __ at the desk and ___ something .

A. seat... write  B. seated ... wrote

C. seated ... writing  D. seating ... writing

Ⅱ.Cloze Test(10 points,1 point each)

下列短文中有十个空白,每个空白有四个选项。根据上下文要求选出最佳答案,并在答题纸上将相应的字母涂黑。

From Monday to Friday most people are busy working or studying, but in the evenings and at weekends they are free and 11 themselves. Some watch television or go to the movies, others 12 sports. This is decided by their own interests.

There are many different ways to spend our free time.

Almost everyone has some kind of 13 : it may be something from collecting stamps to 14 model planes. Some hobbies are very 15 ,but others don’t cost anything at all. Some collections are worth a lot of money; others are valuable only to their owners.

I know a man who has a coin collection worth several 16 dollars. A short time ago he bought a rare fifty-cent piece which 17 him $250! He was very happy about this collection and thought the price was all right. On the other hand, my youngest brother collects match boxes. He has almost 600 of them, but I wonder 18 they are worth any money. However, to my brother they are quite valuable. 19 makes him happier than to find a new match box for his collection.

That’s what a hobby means, i think. It is something we 20 to do in our free time just for the fun of it. The value in dollars is not important, but the pleasure it gives us is.

11. A. love B. work C. enjoy D. play

12. A. look like B. take care of C. think about D. take part in

13. A. hobby B. thing C. job D. way

14. A. make B. making C. makes D. made

15. A. interesting B. exciting C. cheap D. expensive

16. A. thousand B. thousands C. thousands of D. thousand of

17. A. paid B. cost C. took D. spent

18. A. that B. if C. what D. why

19. A. Everything B. Anything C. Nothing D. Something

20. A. have B. need C. refuse D. like

Ⅲ. Reading Comprehension(30 points,2 points each)

从下列每篇短文的问题后所给的四个选择项中选出一个最佳答案,并在答题纸上将相应的字母涂黑。

Passage One

Questions 21 to 25 are based on the following passage.

What will man be like in the future-in 5000 or even 50,000 years from now? We can only make guesses, of course, but we can be sure that he will be different from what he is today. For man is slowly changing all the time.

Let us take an obvious example. Man, even five hundred years ago, was shorter than he is today. Now, on average, men are about three inches taller. Five hundred years is relatively short period of time, so we may assume that man will continue to grow taller. Again, in the modern world we use our brains a great deal. Even so, we still make use of only about 20% of the brain's capacity. As time goes on, however, we shall have to use our brains more and more, and eventually we shall need larger ones! This is likely to bring about a physical change to the head, in particular the forehead, will grow larger.

Nowadays our eyes are in constant use. In fact, we use them so much that very often they become weaker and we have to wear glasses. But over very long period of time it is likely that man's eyes will grow stronger.

On the other hand, we tend to make less use of our arms and legs. These, as a result, are likely to grow weaker. At the same time, however, our fingers will grow more sensitive because they are used a great deal in modern life.

But what about hair? This will probably disappear from the body altogether in course of time because it does not serve a useful purpose any longer. In the future, then, both sexes are likely to be bald.

Perhaps all this gives the impression that future man will not be a very attractive creature to look at! This may well be true. All the same, in spite of all these changes, future man will still have a lot in common with use. He will still be a human being, with thoughts and emotions similar to our own.

21. The passage mainly tells us that____.

A. man's life will be different in the future

B. future man will look quite different from us

C. man is growing taller and uglier as time passes

D. man's organs' functions will be on the change

22. What serves as the evidence that man is changing?

A. Man has got stronger eyes now than he ever had.

B. Man's hair is getting thinner and thinner.

C. Man's arms and legs have become lighter and weaker.

D. Man has been growing taller over the past 500 years.

23. The change in man's size of forehead is probably because____

A. he makes use only 20 % of the brain's capacity.

B. his brain has grown larger over the past centuries.

C. the other 80% of his brain will grow in due time.

D. he will use his brain more and more as time goes on.

24. What is true about a human being in the future?

A. He is hairless because hair is no longer useful.

B. He has smaller eyes and wears better glasses.

C. His fingers grow weaker because he doesn't have to make use of them.

D. He thinks and feels in different way.

25. It is implied that ____.

A. human beings will become less attractive in the future.

B. less use of a bodily organ may lead to its degeneration

C. human beings hope for a change in the future life

D. future life is always predictable.

Passage Two

Questions 26 to 30 are based on the following passage

Many people go to school for an education. They learn languages, history, politics, geography, physics, chemistry and mathematics. Others go to school to learn a skill so that they can make a living. School education is very important and useful. Yet, no one can learn everything from school. A teacher, no matter how much he knows, can not teach his students everything they want to know. The teacher’s job is to show his students how to learn. He teaches them how to read and how to think. So, much more is to be learned outside school by the students themselves.

It is always more important to know how to study by oneself than to memorize some facts or a formula. It is actually quite easy to learn a certain fact in history or a formula in mathematics. But it is very difficult to use a formula in working out a math problem. Great scientists before us didn’t get everything from school. Their teachers only showed them the way. Edison didn’t even finish primary school. But they were all so successful. They invented so many things for mankind. The reason for their success is that they knew how to study. They read books that were not taught at school. They would ask many questions as they read. They did thousands of experiments. They worked hard all their lives, wasting not a single moment. Above all, they knew how to use their brain.

26. People go to school to _________.

A. learn several subjects B. make a living

C. get an education D. learn from teachers

27. According to the passage, the most important thing a teacher should do is _________.

A. to teacher his students everything he knows

B. to know everything

C. to teach the students how to think

D. to teach the students how to study by themselves

28. To work out a math problem, you need to know _________.

A. only a certain formula B. more than one formula

C. some facts D. the method to solve it

29. Why were many scientists so successful?

A. They received good education.

B. They were very clever.

C. They knew how to learn.

D. They learned lots of facts and formulas.

30. How did great scientists study?

A. They read a lot of books and asked many questions while reading.

B. They did thousands of experiments.

C. They always worked hard and never wasted time.

D. All of the above.

Passage There

Questions 31 to 35 are based on the following passage

When you want to go shopping, you will decide how much money you can pay for new clothes and think about the kind of clothes you really need. Then you just only look for those clothes. There’re labels inside all new clothes. The labels tell you how to take care of your clothes. The labels may say “dry-clean only”. If you put these clothes into the water to wash them, you may ruin(损坏) them.

Many clothes today must be dry-cleaned. Dry-cleaning is expensive. So when you buy new clothes, check if they will need to be dry-cleaned. You’ll save money if your clothes can be washed in water.

You can also save money if you buy clothes that are well-made. Well-made clothes last longer. They look good even after they have been washed many times. Clothes that cost more money are not always made better. They don’t always fit better. Sometimes the less expensive clothes look and fit better than the more expensive ones.

31. Before you buy clothes, the first thing for you to do is ____.

A. to get advice from others B. to decide how much money they cost

C. to decide what color you like D. to think about what style you want

32. ____ can tell you how to take care of your clothes.

A. The labels B. The colors C. The styles D. The materials

33. If you want to save money, you can buy clothes ____.

A. that can be washed in water B. that need to dry-cleaned

C. that look good D. that is the cheapest

34. From the passage, we can learn ____.

A. dry-cleaning is cheap

B. sometimes the cheaper clothes can fit you better

C. expensive clothes last longer

D. cheap clothes last longer

35. The writer mainly tell us ____.

A. how to choose label B. how to wash clothes

C. how to save money D. how to buy clothes

Ⅳ.Word Spelling(10 points,1 point for two words)

将下列汉语单词译成英语。每个单词的词类、首字母及字母数目均已给出。请将完整的单词写在答题纸上。

36.不同意;不符 v. d

37. 工资 n. s _ _ _ _ _

38.使混乱;混淆 v. c _ _ _ _ _ _

39. 气候 n. c _ _ _ _ _ _

40.影响;打动 v. a _ _ _ _ _

41. 基本的,基础的 a. b _ _ _ _

42. 容易地 ad. e _ _ _ _ _

43. 根部;根源 n. r _ _ _

44. 给予帮助的 a. h _ _ _ _ _ _

45. 目的 n. p u r p o s e

46. 相信;信仰 n. b _ _ _ _ _

47. 轻微的,纤细的 a. s _ _ _ _ _

48. 碳 n. c _ _ _ _ _

49. 流行的,受欢迎的 a. p _ _ _ _ _ _

50. 社会的,交际的 a. s _ _ _ _ _

51. 建立,创办 v. e _ _ _ _ _ _ _ _

52. 有能力的 a c _ _ _ _ _ _

53. 经由,通过 prep v _ _

54. 信号,暗号 n. s _ _ _ _ _

55. 冒险,风险 n. r _ _ _

V.Word Form(10 points,1 point each)

将括号中的各词变为适当的形式填入空白。答案写在答题纸上。

56.He _____ (regular) visited her in the afternoon.

57.They fought for national ________ (free).

58.The parrot must be _________ (clever) than other animals since it can imitate a great many different human sounds.

59.This movie is wonderful, but it isn’t _________ (suit) for children.

60.I _______ (practice) my oral English at eight yesterday evening.

61.The surface of the earth ____ (cover) by masses of land and larger areas of

water.

62.Who _______ (invent) the world’s first computer.

63.Mary told me that she _______ (see) you before.

64.He doesn’t like _________ (praise).

65.My dear daughter, I have some exciting news _________ (tell) you..

Ⅵ. Translation from Chinese into English(15 points,3 points each)

将下列各句译成英语并将答案写在答题纸上。

66. 不论他怎么说,我也不相信他。

67. 你没有遵守经常给我们写信的诺言。

68. 这个故事听起来很有趣,但它不真实。

69. 他们来不来要看天气情况。

70. 你一定要仔细考虑这件事。

Ⅶ. Translation from English into Chinese (15 points)

将下列短文译成汉语并将答案写在答题纸上。

I will greet this day with love in my heart.

And how will I do this? Henceforth will I look on all things with love and I will be born again. I will love the sun for it warms my bones; yet I will love the rain for it cleanses my spirit. I will love the light for it shows me the way; yet I will love the darkness for it shows me the stars. I will welcome happiness for it enlarges my heart; yet I will endure sadness for it opens my soul. I will acknowledge rewards for they are my due; yet I will welcome obstacles for they are my challenge.

2020自考英语(二)00015考前密押试卷参考答案及评分参考

Ⅰ.Vocabulary and Structure(本大题共l0小题,每小题l分,共10分)

1.D 2.C 3.B 4.A 5.B

6.C 7.D 8.D 9.C l0.C

Ⅱ.Cloze Test(本大题共1 0小题,每小题l分,共1 0分)

11.C l2.D l3.A l4.B l5.D

16.C l7.A l8.B l9.C 20.D

Ⅲ. Reading Comprehension(本大题共l5小题,每小题2分,共30分)

21.B 22.D 23.B 24.A 25.B

26.C 27.D 28.D 29.C 30.D

31. B 32. A 33. A 34. B 35. D

Ⅳ.Word Spelling(本大题共20小题,每两小题1分,共1 0分)

36. disagree 37. salary 38. confuse 39. climate

40. affect 41. basic 42. easily 43. root

44. helpful 45. purpose 46. belief 47. slight

48. carbon 49. popular 50. social 51.establish 52. capable 53. via 54. signal 55.risk

【评分参考】多写、少写或错写一个字母均为错。

V.Word Form(本大题共l0小题,每小题l分,共10分)

56. regularly 57. freedom 58. cleverer 59. suitable

60. was practicing 61 is covered 62. invented 63 had seen

64. to be praised 65.to tell

【评分参考】语法错误或拼写错误均不给分。

Ⅵ. Translation from Chinese into English(本大题共5小题,每小题3分,共15分)

66. Whatever he says, I won't believe him.

67. You haven’t kept the promise to write us often.

68. The story sounds interesting, but it is not true.

69. Whether or not they will come depends on the weather.

70. You must consider the matter carefully.

【评分参考】

(1)主要语法错误(如动词时态、语态、虚拟语气、主谓一致、否定、疑问

其他句型错误)或影响基本句意的重要用词错误扣1分。

(2)非基本语法错误(如介词、代词、冠词、大写、标点等错误)以及不差

本句意的用词错误每两处扣l分。

(3)拼写错误每两处扣l分。拼写错误本大题总扣分不超过3分。

(4)如所用句型与答案不一致,只要语言和意义正确,均应给分。

Ⅶ.Translation from English into Chinese(本题l5分)

我要用全身心的爱来迎接今天。

我该怎样做呢?从今往后,我对一切都要满收爱心,这样才能获得新生。我爱太阳,它温暖我的身体;我爱雨水。它洗净我的灵魂;我爱光明,它为我指引道路;我也爱黑夜,它让我看到星辰、我迎接快乐,它使我心胸开阔;我忍受悲伤,它升华我的灵魂;我接受报酬。因为我为此付出汗水;我不怕困难,因为它们给我挑战。

【评分参考】

短文英译汉的评分标准按译文质量分为l5一l3分、l2—10分、9—7分、6一4分

和3—1分五个档次。各档次标准如下:

(1)15一l3分。全文翻译正确或基本正确,汉语表达通顺。

(2)12—10分。全文主要内容翻译正确或基本正确,汉语表达通顺,但有少句翻译错误。

(3)9—7分。全文不少于一半的内容基本正确,汉语表达尚通顺,有一些语译错误。

(4)6—4分。少部分内容翻译基本正确,有较多的语句翻译错误。

(5)3一1分。仅译对个别句子。

(6)全文译错或译出零星单词或全文未译,不给分。

(7)缺译的语句按完全译错处理。

根据以上评分档次描述,评分可在相应的档次内上下浮动。


与“2020自考英语(二)00015考前密押试卷及答案一”相关阅读

考生在线咨询

广东成考网微信公众号 广东成考网微信公众号
返回顶部∧